Kylätalo on kyläläisiä varten – varaa se käyttöösi!

Kylätalo on kyläläisten käytössä arkena ja pyhinä. Kylätalolla voit pitää kokoukset, perhejuhlat, syntymäpäivät ja harrastepiirit.

Kylätalon pakolliset ylläpitokulut ovat merkittävästi nousseet, esimerkiksi sähkön hinta on kymmenkertaistunut. Kyläseuran hallitus on päättänyt että kylätalon käytöstä peritään vuokraa 1.1.2023 lähtien.

Yksityistilaisuudet 150 €/päivä, yhteisöt 100 €/päivä, kokoukset 30 €. Kyläseuran puheenjohtaja ja sihteeri voivat sopia vuokrasta yhdistys- ja tapauskohtaisesti.

Vitsiälän kyläseura kutsuu kaikki asiasta kiinnostuneet kehittämään kylätalo Sampolan kulttuuritarjontaa.  Sampolaan on hankittu laadukkaat av-laitteet, valaistus ja esiintymislava kaikenlaisten esitysten tuottamiseen. Samalla kylätaloon asennettiin myös tallentavat hälytinlaitteet. Kylätalossa on tilaa 60-80 hengelle ja ulkotiloissa yli sadalle hengelle.

Kylätalo_2015_syyskuu_2

Tahdotko varata kylätalon käyttöösi? Ota yhteys Markku Niroseen puh. 050 66180.
Kylätalon varaukset näet etusivun kalenterista.

Kyläseura vuokraa myös  ulkokatoksia, astiastoa sekä pöytiä ja penkkejä. Lisätietoja Markulta puh. 050 66180.

Kylätalo sijaitsee osoitteessa Vitsiäläntie 10, entisen Vitsiälän koulun vieressä.

Oma tupa, oma lupa

Kyläkoulun lakkauttamisen jälkeen kyläseura ja kunta kävivät monitahoisen vuoropuhelun kylän kokoontumispaikasta. Lopulta asiat loksahtivat paikalleen ja kunta lahjoitti ja lohkaisi kyläseuralle noin 1 ha määräalan entisen koulun tontista vuonna 2009. Tonttiin sisältyi koulun entinen urheilukenttä sekä kentän ja Ylimmäinen lammen välinen kapea alue. Tontin lisäksi kunta lahjoitti koulukeskuksessa käytössä olleen parakin kyläseuralle.

Kyläseura teki hankesuunnitelman parakin kunnostamiseksi kylätaloksi helmikuussa 2009. Veej´jakaja ry puolsi hanketta ja T&E keskus myönsi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta hankerahaa. Kylätalon pohjatyöt tehtiin huhti-toukokuussa ja parakki rotkautettiin pilarien päälle.

Kylätalon puolikkaat
Kuva: Seija Vartiainen

Talon eteläsivu sai laajan terassin, jonka jälkeen tehtiin sisäosien kunnostus. Keittiökalusteet ja uuni asennettiin, lattia sai parketin ja seinät paneelin. Syykuussa 2009 kylätalo saatiin käyttöön. Vuonna 2010 kylätalon kunnostuksessa oli hiljaisempi vuosi, mutta keväällä ja kesällä 2011 kylätalon kunnostus saatiin päätökseen.  Kylätalon pystyttäminen on vaatinut lukuisan joukon kylätoiminnan kannattajia. Rahalahjoitusten lisäksi talkootunteja on kertynyt lähes 2000 ja talkoolaisia on ollut kymmeniä.

kylatalo-tyomaa

kylatalotalkoot

Kylätalo ei olisi ollut mahdollinen ilman vapaaehtoisia rakentajia.
Kylätalo ei olisi ollut mahdollinen ilman vapaaehtoisia rakentajia.
Sampola_lokakuu2014
Sampola lokakuussa 2014

Kyläseura sai MAJA-koordinointihankkeesta hankerahaa kylätalon katon korjaukseen ja varastoon rakentamiseen.  Rakennustyöt saatiin valmiiksi lokakuussa 2014.

Kylätalon laajennus

Kyläseura sai Ristiinan aluejohtokunnalta avustuksen kylätalon laajentamiseksi. Syksyllä 2014 tehtiin pohjatyöt ja valettiin perustukset. Keväällä 2015 aloitetaan varsinainen rakennustyö. Kylätalon laajennusosa valmistui käyttöön toukokuussa 2015.

Kylätalon laajennusosa, sinällä GalleriaArin myyntinäyttely
Kylätalon laajennusosa valmiina 16.5.2015. Seinällä Galleria Arin myyntinäyttely.

0 kommenttia

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *