Venepaikat

Venepaikkoja vuokraa ja huoltaa Vitsiälän kyläseura ry. Laiturissa on 18 venepaikkaa. Soutuveneille on 30 rantapaikkaa.
Löydön rannan venepaikat on pääsääntöisesti tarkoitettu kyläseuran alueella vakituisesti asuville tai alueen kesäasukkaille. Vapaaksi jääneet venepaikat voidaan vuokrata muille vuodeksi kerrallaan.
Venelaituri on tarkoitettu veneiden säilytykseen, ei uimiseen.

Venepaikkamaksut 2019

Kyläseuran alueen asukkaille laituripaikka maksaa vuosittain 74 € ja rantavenepaikka 20 €. Ulkopaikkakuntalaisille laituripaikka maksaa vuosittain 148 € ja rantavenepaikka 40€.
Tietoja venepaikoista saa soittamalla Hans-Peter Wilmsille puh. 040 505 6792 tai hanspeterwilms@gmail.com.

 Venepaikan vuokrasopimus

vuokrasopimus
vuokrasopimus

Linkistä näet venepaikan vuokrasopimuksen pdf-muodossa.

Uimaranta ja matonpesupaikka

Löydön uimaranta on Mikkelin kaupungin ylläpitämä virallinen uimaranta Ristiinan keskustassa sijaitsevan Uikkalan rannan lisäksi. Matonpesupaikka on kunnan yleinen matonpesupaikka.  Matonpesupaikan huollosta vastaa Mikkelin kaupunki.

Saharannasta kylärannaksi

Löydön saha lopetti toiminnan 1960-luvulla.  Ranta tuli kunnan omistukseen 1970-luvun alussa ja sen myötä kyläläisten käyttöön. Ensimmäiset rannan kunnostustalkoot pidettiin kesällä 1984, jolloin kunnostettiin uimarantaa.

Vanha sahan aikainen laituri ennen kunnostusta.
Vanha sahan aikainen laituri ennen kunnostusta.

Venelaiturin rakentaminen aloitettiin huhtikuussa 1987. Talkoisiin osallistui parikymmentä kyläläistä ja työ tehtiin kyläseuran kustantamista tarpeista.  Kaksitoista metriä pitkä laituri tuli vanhan Iisalmi-laiturin paikalle.

Laituritalkoot 1987
Laituritalkoot 1987

Reko Reunanen ja kyläseura sopivat 5.6.1990 vesialueen käytöstä. Rantaan saatiin vesialueen omistajan lupa rakentaa laituri. Löydön rannan käyttö oli vaikeaa, koska rannalla ja vedessä oli yli 500 puupaalua, viisi uittoruuhen pohjaa ja runsaasti puurojua. Toukokuussa 1991 Löydön rannalla tehtiin merkittävä raivaus.  Puutavaraa poistettiin kilometrin matkalta. Rannan kunnostus oli Mikkelin vesi- ja ympäristöpiirin ensimmäinen jätehuoltotyönä toteutettu hanke.

Keväällä 1993 Löydön rannassa oli suuret talkoot. Rantaan tehtiin grillikatos ja uimakoppi sekä venelaituria pidennettiin. Rantaa raivattiin muutoinkin. Talkoiden jälkeen laituriin saatiin mahtumaan 20 venettä.

Talkoolaisia ja pikkuapulaisia
Talkoolaisia ja pikkuapulaisia
Vuoden 1993 talkoissa rannalle syntyi grillikatos.
Vuoden 1993 talkoissa rannalle syntyi grillikatos.

Löydön rannan kunnostuksessa oli seuraava isompi ponnistus vuosina 2006 ja 2007. Kunnostukseen saatiin  POMO+ hankkeesta avustusta noin 3000 €. Loppu hankkeen rahoituksesta saatiin venepaikkamaksuista ja talkootöistä. Talkootöihin osallistui parikymmentä kyläläistä. Ranta-aluetta raivattiin, uimakoppi sai uuden maalin ja vessa sai ajanmukaisen kuorikekäymälän. Venelaituria korjattiin ja kiinnityspoijuja uusittiin. Uimarantaa raivattiin, laituri kunnostettiin ja tuotiin kuutiokaupalla hiekkaa.

Uimakoppi sai talkoissa uuden maalipinnan.
Uimakoppi sai talkoissa uuden maalipinnan.

Rannan kunnostusta jatkettiin keväällä 2010. Rantaa raivattiin ja soutuveneille laitettiin tolpat, joihin veneet saa lukittua.

Keväällä 2013 uimarantaan rakennettiin terassi ja kunnostettiin ajotietä yhteistyössä Mikkelin kaupungin puistotoimen kanssa. Löydön rannassa oli kesä- ja helmikuussa kesätyöntekijä, jotka maalasivat venelaituria ja pitivät ranta-aluetta siistinä. Löydön rantaa raivataan talkoilla vuosittain.

Siivoustalkoot
Löydön uimarannan raivustalkoot toukokuussa 2014

Kyläseura asensi Löydön rannan venelaituriin 8 puomia huhtikuussa 2015. Puomeissa on kävelysillat, joten veneisiin lastaaminen ja purkaminen on nyt näillä paikoilla antistä turvallisempaa. Ristiinan aluejohtokunnalta saimme hankerahaa materiaaleihin.

Löydönrannan venelaituri 11.6.2015.
Löydönrannan venelaituri 11.6.2015.

0 kommenttia

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *