KATISKAN RAKENNUSTA SAMPOLASSA 16.3.2019

KATISKAN RAKENNUSTA SAMPOLASSA 16.3.2019

Vitsiälän kyläseura ja Pöntilä-Sokkala osakaskunta kutsuvat katiskakalastuksesta kiinnostuneet katiskanrakennustalkoisiin lauantaina 16.3.2019 klo 12-15, kylätalo Sampolaan, Vitsiäläntie 10, 52320 Vitsiälä.

Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan Luonnonsuojelupiirit toteuttavat yhteistyössä Katiskakalastusta Saimaalle -hankkeen, jonka tavoitteena on innostaa eri-ikäisiä ihmisiä kestävään katiskakalastukseen. Oikeanlaisella katiskakalastuksella voidaan suojella uhanalaisia lohikaloja ja saimaannorppaa, kun vastineeksi jätetään näille vaaralliset pyydykset laskematta.

Järjestämme hankkeen puitteissa Saimaan osakaskunnille suunnattuja katiskanrakennustalkoita, joissa opastamme norppaturvallisen katiskan tekoon. Talkoot ovat osakaskunnille maksuttomia. Osakaskunnat saavat talkoissa rakennetut katiskat omikseen materiaalien hinnalla (n. 25 €/katiska).

Katiskanrakennustalkoot voidaan järjestää esim. osakaskunnan oman tapahtuman, kuten kokouksen, yhteydessä. Samaan tapahtumaan voi myös osallistua useampi osakaskunta.

Katiskanrakennus ei vaadi erityistaitoja, joten jokainen oppii varmasti tekemään Saimaa-katiskan itse. Talkoissa tarvikkeet ja työkalut ovat valmiina, osallistujien tarvitsee tuoda mukanaan vain iloista mieltä.

Ohjeet Saimaa-katiskan rakentamiseen löytyvät mm. Luonnonsuojeluliiton verkkosivuilta (www.sll.fi/saimaa-katiska).

Lisätietoja

Hanne Kosonen, Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin hanketyöntekijä, p. 050 306 7328

Markku Nironen p.050 66180